Două minore din Mereni au inventat o poveste cu răpiri și violuri pentru a nu fi certate de părinți că au plecat în Constanța să se plimbe

Echipaj poliție. FOTO Cătălin Schipor

O constănțeană a văzut în cartierul unde locuiește două minore speriate, iar când le-a întrebat ce au pățit, au spus că au fost răpite de un necunoscut, urcate într-o mașină, violate, iar apoi abandonate pe o stradă. Luând de bune cele povestite de fete, aceasta a pus mâna pe telefon și a anunțat poliția.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, unde minorele au povestit cum în această dimineață, în jurul orei 9:30, ar fi fost urcate cu forța într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism și până la momentul apelului și nici cum au ajuns în municipiul Constanța.

Două echipaje ale ambulanței au consultat minorele de 14, respectiv, 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violență.

15 polițiști din cadrul Secției 4, Secției 9 Rurală Topraisar și cei ai Postului de Poliție Mereni au fost angrenați în anchetă pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat cu fetele.

Ulterior, cele două fete au fost audiate în prezența reprezentanților DGASPC Constanța, relatând că au venit în municipiul Constanța cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit, spunând unei femei că ar fi fost răpite și violate, de teamă să nu fie certate de părinți. Minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni, acestea fiind încredințate familiilor.

Prin urmare, polițiștii Secției 4 au luat măsura sancționării contravenționale a părinților pentru nesupravegherea minorelor, conform L 61/1991 R cu amendă în valoare de 500 de lei, iar minora de 14 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*