Două mii de studenți au început noul an universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în două scenarii

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“. FOTO ANMB

Anul universitar 2020 – 2021 începe altfel pentru studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, ca urmare a implementării măsurilor de prevenire a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS CoV-2. Pentru semestrul I sunt prevăzute două scenarii după care se vor desfășura activitățile didactice și de instruire, la care participă cei aproximativ 2.000 de studenți militari și civili.

Primul scenariu, față-în-față, se adresează celor 400 de studenți militari. Bobocii din anul I de la Secția Militară au parcurs, în ultimele două săptămâni, modulul Pregătirii militare de bază și, începând de joi, 1 octombrie, toți studenții militari vor participa, zilnic, la activități didactice față-în-față, în intervalul orar 08.00 – 13.00, în spațiile academiei, iar 18 dintre aceștia vor frecventa cursurile Facultății de Arhitectură Navală de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, conform planului didactic al instituției gălățene.

Scenariul al doilea, hibrid, se adresează studenților civili și cuprinde activități didactice online și față-în-față. Un număr de 1.155 de studenți civili de la programele de licență și 382 de masteranzi vor accesa cursurile online, în intervalul orar 08.00 – 13.00, și vor participa fizic, prin rotație, între orele 13.00 – 20.00, la laboratoare, în cadrul unor module de două săptămâni. Academia Navală va susține până vineri, 9 septembrie, ședințe de consiliere și orientare pentru pentru studenții militari și civili, atât în mediul online, cât și la sediul instituției de învățământ.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale transmite tuturor studenților multă sănătate, să obțină rezultate cât mai bune în noul an universitar, precum și tradiționala urare marinărească „Bun cart înainte!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*