Dosare penale pentru pontoane construite ilegal pe Canalul Dunăre – Marea Neagră

Dosare penale pentru pontoane construite ilegal. FOTO: IPJ Constanța

Polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Navale Cernavodă, în colaborare cu specialiști din cadrul Căpităniei Portului Cernavodă, au desfășurat marți, 20 iunie, o amplă acțiune de verificare a legalității construcțiilor pe apă în cadrul Planului de măsuri „Siguranța și Securitatea pe apă 2023″. Rezultatele acestei acțiuni au scos la iveală fapte grave de încălcare a legislației în domeniu, soldate cu întocmirea a trei dosare penale.

În cadrul investigațiilor desfășurate, s-a constatat comiterea a trei infracțiuni de executare, modificare sau extindere a lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor sau fără notificarea prealabilă a autorităților competente conform Legii 107/1996.

Printre exemplele descoperite în timpul acțiunii se numără identificarea a trei pontoane ilegale construite pe malul drept al Canalului Dunăre – Marea Neagră. Aceste pontoane erau dotate cu platforme din scândură și piloni din lemn, fiind amplasate în suprafețe cuprinse între 12 și 21 de metri pătrați.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că unul dintre pontoanele ilegale aparține unui bărbat în vârstă de 73 de ani, din comuna Saligny. Acesta nu deține autorizație de construcție eliberată de Administrația Națională Apele Române. Celelalte două pontoane au fost identificate ca aparținând unui bărbat în vârstă de 56 de ani, tot din comuna Saligny, respectiv unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din orașul Cernavodă. Niciunul dintre acești proprietari nu avea autorizație de construcție eliberată de Administrația Națională Apele Române.

În consecință, în toate cele trei cazuri, s-au întocmit dosare de cercetare penală în conformitate cu legislația în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*