Dosar penal după ce polițiștii au găsit, duminică, într-un autoturism, 160.000 de lei și materiale de campanie ale unui candidat la Primăria Mangalia

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală după ce duminică, în ziua alegerilor, au găsit într-un autoturism oprit în trafic, în Mangalia, 160.000 de lei și materiale de campanie ale unuia dintre candidații la Primăria orașului. Candidatul independent la Primăria Mangalia, Mohammad Murad, a recunoscut că șoferul mașinii lucrează pentru el.

Potrivit IPJ Constanța, duminică, 27 septembrie, în jurul orei 16.30, polițiștii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism în care se aflau doi bărbați, unul dintre ei, aflat pe scaunul din dreapta, fiind bănuit că ar fi oferit cetățenilor bani și i-ar fi sfătuit pe aceștia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea polițiștilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului.

„La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției, iar în urma controlului vehiculului în cauză, polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum și materiale de propagandă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Candidatul independent la Primăria Mangalia, Mohammad Murad, a recunoscut că el a fost cel ce s-a aflat în zonă, în momentul intervenției polițiștilor și a confirmat că șoferul mașinii lucrează pentru el. El a spus că a mers în zona respectivă să vadă despre ce este vorba și a dezmințit informațiile potrivit cărora ar fi fost arestat sau cercetat de oamenii legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*