Dosar penal după ce la o nuntă în familia Simonei Halep a fost depășit numărul de nuntași

Restaurantul Colonadelor din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce la o nuntă organizată într-un local din municipiul Constanța a fost depășit cu mult numărul legal de nuntași. Evenimentul a avut loc în familia Simonei Halep și ar fi fost prezente peste 200 de persoane.

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-au autosesizat în urma unui apel la 112, efectuat în jurul orei 20.00, cu privire la un eveniment festiv preconizat a avea loc la un restaurant din municipiul Constanța”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța.

Astfel, la terasa restaurantului Colonadelor, unde a fost organizată nunta, s-au deplasat 28 de polițiști de ordine publică, investigarea criminalității economice, criminalistică  și  rutiera pentru efectuarea primelor verificări. La fața locului au fost și jandarmi ai Inspectoratului Județean Constanța și polițiști locali.

„S-a constatat faptul că operatorul economic nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea 55/2020, prin faptul că pe terasa localului respectiv mesele nu erau poziționate cu respectarea distanței de doi metri, iar numărul invitaților depășea 50 de persoane”, au mai precizat sursele citate.

Totodată, reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică și inspectori de la Protecția Consumatorului fac verificări de specialitate în ceea ce privește respectarea normelor privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cauză, a  fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind cercetați atât organizatorul evenimentului, cât și administratorul restaurantului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*