Dosar penal deschis la Spitalul Județean după ce un bărbat de 71 de ani a murit după o intervenție chirurgicală

UPU - Unitatea Primire Urgență Spitalul clinic Judetean de Urgentă Sf. Ap. Andrei Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală, in rem, pentru o suspiciune de malpraxis, după ce un bărbat de 71 de ani a murit la scurt timp după ce fusese supus unei intervenții chirurgicale pentru o artroplastie de șold la Spitalul Județean Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, sâmbătă, de către Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța cu privire la faptul că, la data de 30 octombrie, în cadrul spitalului a decedat un pacient de 71 de ani.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. E un dosar deschis in rem, adică cu privire la faptă, nicio persoană nefiind cercetată la acest moment”, au precizat surse din cadrul anchetatorilor.

Bărbatul fusese internat la data de 28 octombrie, iar vineri, 30 octombrie, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o artroplastie de șold, în secția de chirurgie ortopedica. El a decedat la scurt timp după operație. Trupul bărbatului a fost transportat la morgă, medicii legiști urmând să stabilească în urma necropsiei cauzele exacte ale decesului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*