Donatorii de sânge sunt așteptați sâmbătă 7 decembrie în Negru Vodă

Centrul Regional de Transfuzii are nevoie de donatori. FOTO CRTS Constanța

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Negru Vodă organizează sâmbătă 7 decembrie, între orele 8.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

La campania de donare de sânge sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Negru Vodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție) care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție Hiv, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidența cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomanda un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
Persoanele care  efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  •  o  zi liberă locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Persoane doritoare eașteptăm sâmbătă 07.12.2019, la CLUBUL PENSIONARILOR din localitate cu un act de identitate valabil,între orele 08.30-13.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*