Doliu la Liga Maiștrilor de Marină Constanța: președintele, MMpr(R) Adrian Cristocea, a părăsit această lume

Președintele Ligii Maiștrilor de Marină Constanța, MMpr(R) Adrian Cristocea, a părăsit această lume

Președintele Ligii Maiștrilor de Marină Constanța, MMpr(R) Adrian Cristocea a murit luni, 20 februarie, la vârsta de numai 55 de ani. Anunțul a fost făcut de colegii din Consiliul Director al Ligii, care și-au exprimat profundul regret.

„Transmitem cu profund regret vestea foarte tristă că președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină, maistrul militar principal (în rezervă) Adrian Cristocea, a decedat luni, 20 februarie, la vârsta de doar 55 de ani, lăsând un gol imens în marea familie a corpului maiștrilor militari de marină și a membrilor Ligii Maiștrilor Militari de Marină”, au transmis colegii acestuia.

Absolvent al Liceului Militar de Marina „Alexandru Ioan Cuza”, promoția 1986, și al Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, secția Maiștri Militari de Marină, promoția 1989, a activat ca maistru militar de marina ocupând diferite funcții și participând la diferite misiuni interne si internaționale.

De-a lungul carierei s-a remarcat ca un bun profesionist ocupând diferite funcții:

  • specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri de Lupta(SEAL) în perioada 1989 -1996;
  • specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri EOD în perioada1996 – 2006 ;
  • maistru militar de stat major și consilier al comandantului la divizionul scafandri pentru operații speciale (2012- 2015).

A participat îndeplinind cu mândrie misiunile acordate:

  • În 2001, 2002 și 2003 a participat ca membru al forței de protecție la rotirea contingentelor KFOR;
  • „Strong Resolve 2002”, desfășurat în Marea Baltica și pe teritoriul Danemarcei, Norvegiei și Poloniei;
  • În 2005 a participat la exercițiul NATO „Rescuer-Medceur” în Georgia;
  • În 2006 a participat la exercițiul NATO „Steadfast Jaguar„ în Insulele Capului Verde;
  • În perioada august 2013 – martie 2014, misiune în Afganistan cu ROUSOTG-3, fiind veteran în teatrele de operații.

„Pe Adrian Cristocea îl recunoaștem ca maistru militar principal, dar și ca președinte al asociației, atașat prin cuget de oamenii ce o compun. O pierdere grea pentru familie dar și pentru noi, membrii Ligii Maiștrilor Militari de Marină. Pe această cale, Comitetul Director al Ligii Maiștrilor Militari de Marină transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Rămas bun camarade! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au mai transmis colegii acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*