FOTO Doliu în lumea muzicală: compozitorul Dumitru Lupu a murit în această dimineață

Compozitorul Dumitru Lupu s-a stins din viață la 65 de ani. FOTO Facebook

”Hai vino iar în gara noastră mică”, ”Ce mult te-am iubit” sau ”Mă-ntorc la tine mare albastră” sunt doar câteva dintre melodiile compuse de Dumitru Lupu.

Moartea acestuia a fost anunțată de Ileana Șipoteanu, soția sa, sâmbătă dimineață, pe pagina sa de Facebook: ”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”

Dumitru Lupu a împlinit 65 de ani pe 25 mai, era profesor la Universitatea Ovidius din Constanța din anul 2014 și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din România. A fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanța și la Teatrul ”Al. Davila” din Pitești, dar și inițiatorul Festivalului “Mamaia copiilor”.

Decesul compozitorului a survenit chiar de ziua soției sale, Ileana Șipoteanu.

UPDATE

Cei care dores să își ia rămas bun o pot face la casa mortuară “Niculescu”, vis a vis de Cimitirul Central, acolo unde trupul neînsuflețit al compozitorului a fost depus. Înmormântarea va avea loc luni, plecarea de la casa mortuară urmând a se face la ora 11.30 căre biserica Sf. Gheorghe, apoi se va merge la Cimitirul Municipal, acolo unde familia deține un loc de veci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*