Cei mai talentați desenatori din rândul elevilor constănțeni, premiați la concursul “BD Noël/ BD Santa”

Câștigătorii concursului "BD Noël/ BD Santa" la ediția din 2016
Câștigătorii concursului "BD Noël/ BD Santa" la ediția din 2016

Concursul de bandă desenată “BD Noël/ BD Santa” și-a premiat astăzi câștigătorii. Proiectul, inițiat de Școala gimnazială nr. 33 “Anghel Saligny” Constanța, a reunit peste 100 de lucrări.

“BD Noël/ BD Santa” este un concurs cu o tradiție de 6 ani. În 2016 însă, competiția s-a extins la nivel județean. Peste 100 de elevi din 15 unități de învățământ din județul Constanța și-au demonstrat talentul de desenatori.

“Ideea acestui proiect ne-a venit atunci când am observat că banda desenată este un mijloc de exprimare artistică preferat de copii, iar tema aleasă – “Magia sărbătorilor de iarnă” s-a dovedit a fi una cu mult potențial”, a declarat profeosrul Cristina Chilianu de la Școala gimnazială nr 33 “Anghel Saligny” din Constanța. 

Pe 9 decembrie a avut loc, la Palatul Copiilor din Constanța, festivitatea de premiere a câștigătorilor. Cele 12 premii și 11 mențiuni au fost îmbpărțite între categoriile de Limba Engleză și Limba Franceză, gimnaziu și liceu.

Premiile I pentru fiecare categorie au fost câștigate de Roxana Roșu (Liceul Decebal), Flavia Durea (Colegiul Mircea cel Bătrân), Sorin Șelaru (Liceul Emil Racoviță din Techirghiol) și Diana Ion (Colegiul Mircea cel Bătrân).

Ediția următoarea a concursului va avea loc în luna noiembrie 2017.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*