„Zilele Europene ale Arheologiei” aduc istoria la viață în comuna Cumpăna

Comuna Cumpana. FOTO Catalin Schipor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna și Primăria Orașului Murfatlar, organizează, în perioada 16 – 18 iunie, o serie de evenimente captivante dedicate copiilor și tinerilor, cu ocazia sărbătoririi „Zilelor Europene ale Arheologiei”. Aceste activități educative și distractive vor oferi oportunitatea participanților de a descoperi și explora fascinanta lume a istoriei și a arheologiei.

Astfel, începând de vineri, 16 iunie, Casa de Cultură din Murfatlar va găzdui două ateliere de creație intitulate „Să modelăm și să colorăm istoria!”, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Copiii sunt invitați să participe și să se bucure de momente pline de creativitate și învățare.

Distracția continuă sâmbătă și duminică (17 iunie, 10.00 – 19.00, 18 iunie, 10.00 – 17.00) în Parcul Verde din comuna Cumpăna, situat pe strada Strajei, nr. 85A, în vecinătatea sălii de sport Elena Frîncu. Aici, specialiștii MINAC vor organiza o varietate de ateliere de creație, cum ar fi modelajul, desenul și decupajul. De asemenea, împreună cu micii arheologi, aceștia vor căuta piese antice în nisip, pornind apoi într-o aventură în căutarea comorilor.

Partenerii de încredere din cadrul Asociației Culturale „Tomis” au pregătit demonstrații captivante, aducând în prim-plan modul în care oamenii trăiau, muncesc și se luptau acum sute și mii de ani. Atelierele de pielărie, confecționarea zalelor, torsul lânii și tâmplăria vor fi coordonate de acești experți entuziaști.

De asemenea, Cercetașii României vor fi prezenți cu o serie de ateliere interesante, oferind participanților posibilitatea de a învăța despre organizație și istoria sa, orientare urbană și în natură, tehnici de supraviețuire, prim ajutor, adăposturi de urgență, noduri folositoare și jocuri cercetășești. Pictura pe față va fi, de asemenea, o opțiune distractivă pentru cei mici.

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța se alătură evenimentului, oferind copiilor posibilitatea de a schimba cărți între ei, promovând astfel o modalitate gratuită și prietenoasă cu mediul de înnoire a bibliotecilor personale.

Elevii și profesorii talentați de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna vor coordona ateliere distractive, în care participanții de toate vârstele vor avea ocazia să-și descopere noi pasiuni. Atelierele de chitară, lectură, pictură și puzzle vor fi deschise pentru toți cei dornici de a se implica în activități creative și stimulante.

Copiii talentați din Cumpăna vor susține momente artistice și demonstrații sportive pentru a-i inspira pe alți tineri să se alăture acestor frumoase și dinamice activități. Ansamblurile folclorice Boboceii Cumpenei și Mugurașii Cumpenei vor oferi un spectacol plin de farmec, iar trupele AIO Kids, True Volt și South Side Crew vor impresiona publicul cu un program de street dance. De asemenea, Trupa Școlii de Balet Nicolae Spirescu va încânta audiența cu mișcări grațioase și specifice baletului.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna va fi reprezentat de mici sportivi talentați, care ne vor antrena în programele lor de scrimă, lupte, gimnastică ritmică și șah.

Un moment special al evenimentului va fi reprezentat de piesa de teatru „Cei trei purceluși”, interpretată de actorii talentați ai Teatrului pentru copii și tineret Căluțul de Mare din Constanța, în regia lui Gheorghe Balint.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*