Doi minori au fost tâlhăriți pe strada Soveja. Autorii faptei au fost arestați preventiv

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Doi minori au fost tâlhăriți pe strada Soveja din Constanța, iar autorii faptei au fost arestați preventiv.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a trimis un comunicat de presă în legătură cu acest caz și îl redăm integral.

“La data de 28.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.09.2023 şi până la data de 27.10.2023 inclusiv, a inculpaţilor O.E. şi M.R., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d și g din C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a din. C. pen. și art. 113 alin. 2 din C.pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 23.09.2023, în jurul orei 20:30, în timp ce persoanele vătămate Z.A.D., în vârstă de 13 ani, și G.G., în vârstă de 14 ani, se deplasau pe jos, pe strada Soveja din municipiul Constanţa, fiind însoţite de minorii B.M.A., în vârstă de 11 ani, și T.R.A., în vârstă de 13 ani, au fost abordate de inculpaţii O.E., în vârstă de 16 ani, şi M.R., în vârstă de 14, ani, ce erau însoţiţi de minorii A.E., în vârstă de 13 ani, şi M.G., în vârstă de 11 ani.

Ulterior inculpaţii, împreună cu minorul A.E., au ameninţat persoanele vătămate cu acte de violenţă şi le-au controlat corporal, deposedând persoana vătămată G.G. de suma de 10 lei, pe care o avea într-un buzunar, şi persoana vătămată Z.A.D. de suma de 350 lei, pe care o avea într-un ghiozdan.

În urma examinării medico-legale s-a constatat că cei doi inculpaţi au avut discernământ la data comiterii faptei şi în raport cu aceasta.

La data de 28.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.09.2023 şi până la data de 27.10.2023 inclusiv, faţă de inculpaţii O.E. şi M.R.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*