VIDEO Doi maramureșeni care se întorceau de pe litoral, descoperiți cu coronavirus după ce au fost implicați într-un accident rutier. Cei doi știau că sunt infectați, dar nu au anunțat autoritățile

Echipaj al SAJ Constanța echipat. FOTO SAJ Constanța

Cadrele medicale sosite la locul unui accident petrecut în județul Maramureș, în care au fost implicați doi soți ce se întorceau de pe litoral, au constat că aceștia erau infectați cu coronavirus. Cei doi știau de mai multe zile acest lucru, după ce se testaseră la o unitate sanitară din Constanța, dar nici ei și nici unitatea respectivă nu au anunțat autoritățile.

Accidentul rutier a avut loc marți dimineață, pe DN 18, în comuna Leordina, județul Maramureș, fiind înregistrate numai pagube materiale. Se pare că bărbatul a ațipit la volan, iar autovehiculul a lovit un gard și apoi s-a oprit pe o stradă laterală. Nimeni nu a fost rănit, dar echipajele de poliție și cele medicale sosite la locul producerii accidentului au constatat că cele două persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Cei doi soți, care sunt negustori de artizanat și, vara, au o tarabă în stațiunea Mamaia, i-au anunțat chiar ei pe polițiști, prin intermediul unei aplicații de telefonie, că sunt infectați cu COVID-19. Ei au precizat că s-au testat la un laborator de pe raza județului Constanța, dar rezultatele, pe care le aveau de mai multe zile, nu au fost comunicate nici Institutului Național de Sănătate Publică și nici Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Cele două persoane au fost preluate de un echipaj medical și internate în secția de boli infecțioase a unei unități medicale.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat, marți, că rezultatele erau cunoscute încă din data de 26 iunie, dar nici cele două persoane infectate și nici laboratorul care a testat probele, nu au anunțat situația.

„Din punctul meu de vedere aici s-a greșit. Unitatea sanitară din Constanța, care a primit buletinele și le-a dat celor doi, văzând că rezultatele sunt pozitive cred avea datoria de a anunța autoritățile locale”, a precizat prefectul George Niculescu.

Cazul este cercetat acum de către Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, fiind anunțate atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât și cea a Ministerului Sănătății. De asemenea, și Direcția de Sănătate Publică din Constanța efectuează o anchetă epidemiologică pentru a afla unde au locuit cei doi maramureșeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*