Doi cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat descoperiți de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Polițiști de frontieră în misiune. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, într-un autoturism condus de către un cetățean sirian cu documente de călătorie emise de autoritățile germane, alți doi cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 30.10.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orelor 19.00, în zona localității Ostrov, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Germania, condus de un cetățean sirian în vârstă de 40 de ani, având asupra sa documente de călătorie emise de autoritățile din Germania, în care se aflau încă două persoane, care au declarat că sunt cetățeni sirieni și nu posedă documente de identitate.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, iar în urma cercetărilor a rezultat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Cei doi cetățeni sirieni urmează a fi preluați de către autoritățile bulgare în baza acordului existent între România și Bulgaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*