Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii constănțeni pentru înșelăciune. Prejudiciul este de aproape 65.000 de lei

„Afaceriștii“ au fost prinși în flagrant. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanța au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Constanța, doi bărbați, de 25, respectiv 33 de ani, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

În urma depistării în flagrant, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au pus în executare 3 mandate de percheziție, în Constanța și București, la domiciliile celor doi.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie – aprilie, unul dintre bărbați ar fi postat anunţuri în mediul online, folosindu-se de datele reale ale unor societăţi comerciale de profil, cu privire la vânzarea de materiale de construcţii, precum oţel beton şi plasă sudată.

Astfel, ar fi reușit să inducă în eroare 4 persoane, care, în vederea unor viitoare achiziţii de asemenea materiale de construcţii, ar fi achitat prin virament bancar, în avans, în baza unor facturi proforme emise în fals, 64.200 de lei.

După încasarea banilor în contul personal al bărbatului, acesta obişnuia să îşi închidă telefonul de contact, materialele de construcții nefiind livrate niciunui cumpărător.

Banii erau ulterior retrași, de la bancomate din Bucureşti, de către complicele său.

Cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentaţi procurorului de caz cu propuneri corespunzătoare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*