Director din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, trimis în judecată, pentru luare de mită, în dosarul ARSVOM

Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro
Sigla DNA. FOTO radu-tudor.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Petre Neacșa, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție constănțeni se arată că în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și Regia Autonoma „Administrația Fluvială a Dunării de Jos” au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate, un număr de patru nave – trei de salvare și una de depoluare, în valoare de aproximativ 85.000.000 de lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Petre Neacșa, în calitatea sa de director în Ministerul Transporturilor, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 de lei.

„Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții”, se precizează în rechizitoriul procurorilor anticorupție din Constanța.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*