Deși orașul Constanța este tot o groapă și un șantier, Primăria îl colorează cu 10.000 de panseluțe

Angajații Primăriei Constanța plantează, zilele acestea, panseluțe, trandafiri și gard viu. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat miercuri, 29 martie, că 10.000 de panseluțe multicolore îmbogățesc spațiile pentru flori din intersecții, jardiniere și parcuri. Acestora li se adaugă alte sute de butași de trandafiri care sunt plantați zilele acestea pe spațiile verzi de pe faleza Cazino, parcul Arheologic și alte zone din oraș.

De asemenea, potrivit reprezentanților instituției, aproximativ 3.000 de fire de gard viu vor delimita și stabiliza taluzul din cartierul Faleză Nord, înlocuind gardul îmbătrânit deja. Totodată, peste 50.000 de fire de gard viu au fost și sunt distribuite în această primăvară asociațiilor de proprietari, la cererea acestora, pentru a fi plantate în preajma blocurilor și apoi îngrijite.

„Astfel, în scurt timp, constănțenii, dar și turiștii, se vor bucura de o adevărată simfonie de culori”, susțin sursele citate.

În paralel, continuă plantările de arbori, iar spațiile verzi beneficiază de îngrijire. Este cosită iarba și sunt îngrijite gardurile vii, se curăță taluzul, se greblează frunzele și crengile uscate, se transportă resturile vegetale, sunt măturate aleile și strânse gunoaiele.

Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice împreună cu cele ale firmelor prestatoare și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat vor acționa permanent în tot orașul pentru întreținerea și înfrumusețarea tuturor spațiilor verzi din Constanța.

Cetățenii sunt rugați să protejeze spațiul verde, iar în situația în care constată fapte antisociale de vandalism sau de sustragere a materialului dendrologic, să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241/55.00.55 – Dispecerat Primăria Constanța și 0241/484.205 și 0341/922 – Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*