Constanța se află sub avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Cod galben de ploi însemnate cantitativ la Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Municipiul Constanța se confruntă luni, 3 iulie, cu un avertisment meteo de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, emis de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea. Atenționarea este valabilă până la ora 21.00.

Meteorologii avertizează că, în această perioadă, Dobrogea va fi afectată de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55 – 60 km/h. De asemenea, există riscul izolat de căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, în intervale scurte de timp, fiind estimate la 20 – 25 l/mp, iar izolat chiar peste 40 l/mp.

Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius pentru temperatura maximă, iar cea minimă va fi de 20 – 21 de grade Celsius. Este important ca locuitorii să fie pregătiți pentru aceste schimbări și să ia măsuri de precauție necesare.

Pe de altă parte, pentru ziua de marți, 04 iulie, vremea se anunță predominant frumoasă în Constanța. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va ridica la 27 – 28 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 20 – 21 de grade Celsius.

Autoritățile municipiului Constanța încurajează locuitorii, agenții economici și asociațiile de proprietari să semnaleze orice problemă sau situație de urgență la următoarele numere de telefon:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  •     Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*