Polițistul Rușescu a scăpat de infracțiunea de mită. Are doar un abuz în serviciu și o înșelăciune

bani, lei, spaga, mita
Câștig suplimentar. FOTO Adrian Boioglu

La sfârșitul lunii august, un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanţa – Secţia 5 Poliţie, a oprit un autoturism, condus de un cetăţean turc, după ce acesta săvârșise o contravenție la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de conducătorul auto, unul dintre cei doi polițiști i-a solicitat o sumă de bani neprecizată. Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la S.J.A. Constanța, în scurt timp fiind realizată prinderea în flagrant a agentului de poliţie, la scurt timp după ieşirea din serviciu, după ce a primit suma de 400 de lei.

Dosarul a ajuns la Parchetul Tribunalului Constanța, unde fapta a suferit de o reîncadrare. Potrivit procurorilor, prin rechizitoriul întocmit în data de 26 septembrie s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Rușescu Gigi Cristian, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 din Codul penal şi înşelăciune prev. de art. 244 alin. 2 din Codul penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din Codul penal.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*