Deschiderea anului școlar 2023-2024 la Penitenciarul Poarta Albă

FOTO Penitenciarul Poarta Albă

În data de 2 octombrie, în cadrul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă a avut loc Festivitatea de deschidere a noului an şcolar, 2023-2024, pentru persoanele private de libertate.

Ținând cont de faptul că procesul instructiv-educativ reprezintă o condiție de bază a creșterii șanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate și a recuperării acestora, prin creșterea nivelului educațional, transmiterea unor valori morale și formarea unor deprinderi și atitudini care să determine un comportament prosocial, Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, prin Sectorul Reintegrare Socială – Serviciul Educație asigură în fiecare an dreptul garantat de Constituție la învățământ al persoanelor condamnate.

Având în vedere faptul că dreptul la educație este fundamental pentru orice ființă umană, iar persoanele private de libertate trebuie să aibă acces la o educație similară cu cea desfășurată în comunitate, cursurile școlare se desfășoară în colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Astfel, noul an şcolar va începe pentru 44 persoane private de libertate, 14 fiind înscrise la cursurile aferente învățământului primar și 30 la învățământul secundar-inferior. Cursurile de școlarizare se desfășoară în cadrul Programului „A doua șansă”: nivelurile I-IV pentru învățământul primar și anii de studiu I-IV pentru învățământul secundar-inferior, anul al IV-lea fiind echivalentul clasei a X-a din cadrul învățământului de masă.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*