Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițiștii locali: au fost aplicate amenzi de aproape 120.000 de lei

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițiștii locali. FOTO: DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat o serie de acțiuni pentru verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. În urma acestor verificări, au fost aplicate 210 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 119.150 lei.

Printre abaterile constatate se numără depozitarea neadecvată a deșeurilor pe domeniul public. Astfel, polițiștii locali au descoperit pungi de gunoi menajer lăsate lângă coșurile stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale sau substanțe, precum și depozitarea sau abandonarea deșeurilor în recipiente neadecvate, cum ar fi saci, cutii sau bidoane. De asemenea, au fost constatate neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces sau depozitarea deșeurilor de orice fel.

Pentru a remedia aceste neconformități, oamenii legii au dispus și măsuri complementare. Întrucât gestionarea corespunzătoare a deșeurilor este esențială pentru protejarea mediului și a sănătății publice, autoritățile le recomandă cetățenilor să acționeze responsabil în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*