Deoarece campania privind recensământul populației și locuințelor merge prost, vor fi înființate și puncte fixe de recenzare

Structura etnică și religioasă a județului Constanța - Rezultatele definitive ale Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021

Întrucât ritmul de recenzare la RPL2021 în anumite localități este scăzut și se impun măsuri pentru creșterea acestuia , Comisia Centrală pentru Recensământul populației și locuințelor din România în anul 2021 CCRPL2021 a aprobat prin Hotărârea nr. 11 din 04 iulie 2022 înființarea unor puncte fixe pentru efectuarea recenzării fără deplasarea la domiciliul persoanei recenzate.

La nivelul județului Constanța s-au înființat astfel de centre în Municipiul Constanța și alte 16 localități. Lista acestora, precum și orarul de funcționare vor fi publicate pe site-ul www.recensamantromania.ro, pe site-ul Direcției Județene de Statistică Constanța, precum și pe site-urile primăriilor unde funcționează astfel de centre.

Recenzarea va continua până în 17 iulie în doua moduri:

  • La reședința fiecăruia prin interviu față în față cu recenzorul de teren din zona respectivă;
  • La centrele de recenzare fixă, pentru cetățenii care nu au putut lua legătura cu recenzorul arondat zonei în care locuiesc sau care optează pentru acestă modalitate;

În municipiul Constanța vor funcționa șase centre fixe de recenzare.

Participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1000 și 3000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1500 și 5000 lei. Populația este rugată să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare pentru politicile publice naționale și locale, în domeniul economic și social, inclusiv pentru dezvoltarea umană.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 puteți să consultați www.recensamantromania.ro. Pentru orice lămuriri și întrebări referitoare la procesul de recenzare și la recensământul populației și locuințelor, puteți apela și Call Center la 0314338333, program 8.00-20.00 sau telefoanele Unității Județene de Implementare a Recensământului Constanța: 0752221010, 0770853384, 0770853519 sau 0752225099.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*