Demolare spectaculoasă la Midia: coș de fum înalt de 150 de metri, pus la pământ în incinta Uzinei Termoelectrica

Coș de fum înalt de 150 de metri, pus la pământ în incinta Uzinei Termoelectrica Midia

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, anunță demolarea prin implozie controlată a coșului de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia, vineri, 18 iunie, la ora 18.00.

Potrivit reprezentanților societății, pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice.  În momentul demolării, echipele de pompieri de pe platforma Petromidia vor fi prezente la fața locului.

Turnul de 150 de metri înălțime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric.

Zona de siguranță a fost stabilită pe o rază de 300 de metri, iar personalul din acest areal va fi evacuat în timpul acțiunii de demolare, cu excepția personalului operator critic. De asemenea, Drumul Județean 226 va fi închis timp de 10 minute, în intervalul 17.55 – 18.05.

Rompetrol Energy a obținut autorizația de demolare respectând toate cerințele legale. Instituțiile abilitate au fost informate premergător de activitatea de demolare a coșului de fum, aici amintind Primăria Orașului Năvodari, Inspectoratul de Stat în Construcții, ISU „Dobrogea” Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*