De Paște puteți ajuta la schimbarea destinului unui copilaș

Unii copii cer doar dreptul la viață, nu jucării

Să îi ajuți pe cei de lângă tine, să le întinzi o mână celor ce au nevoie, atunci când au nevoie, reprezintă pentru unii oameni, un stil de viață. În preajma marilor sărbători, este un prilej bun pentru a-i sensibiliza pe ceilalți și a-i convinge astfel să te ajute.

Pe scurt, aceasta este povestea Liviei Mansour, cea care ajutată de câteva prietene a înființat Asociația Umanitară Zâmbet pentru Suflet. Inițial, doar cu ajutorul prietenilor și a cunoscuților strângea bani, alimente, haine și jucării pe care le ducea în tot județul, la familii cu venituri financiare modeste. Cu timpul, au apărut noi și noi cazuri și atunci i-a venit ideea de a organiza târguri tematice în preajma marilor sărbători, într-un centru comercial. “Prăjiturea” cum spune Livia, ore în șir, apoi dulciurile erau vândute în cadrul târgurilor, iar cu banii astfel obținuți să cumpere mai multe.

Anul acesta însă, târgul special de Paște se transformă într-o adevărată provocare. Vrea să strângă suma de bani necesară unei operații ce poate salva și schimba viața lui Luca. Luca are acum 2,7 ani și s-a născut perfect sănătos, așa au spus medicii, dar situația sa s-a schimbat din a treia zi din viață. A făcut stop cardio-respirator, apoi s-a depistat că are o spărtură în intestinul gros.

„Zeci de sufletele ne așteaptă ca de fiecare dată cu sufletul plin de speranță și mai mult decât toți, micuțul Luca. Nu ne așteaptă ca toți ceilalți cu surprize, dulciuri sau jucării, ne așteaptă cu speranța la o nouă viață… Copilăria sa fragedă a fost marcată de o ruptură a intestinului gros, urmată de o intervenție chirurgicală și a avut nevoie de anus contra naturii. A fost operat iar pentru a-și putea relua funcțiile intestinale. A urmat un lung șir de crize de epilepsie, convulsii tonico clonice și numeroase alte internări. Tetrapareză spastică, retard neuropsihomotor, strabism convergent, epilepsie… sunt diagnosticele crunte care îi răpesc acestui micuț orice șansă de a vorbi, a mânca, a se deplasa a fi asemeni oricărui copilaș. Toate acestea pot lua sfârșit dacă micuțul Luca va beneficia de un tratament cu celule stem la clinica LIV din Turcia ale cărui costuri ajung la suma de 65.800€“ ne-a povestit Livia Mansour.

În zilele de 24 și 25 martie, între orele 16:30 – 21:30 la Vivo Shopping Center are loc Targul  Prajiturim de Iepuraș pentru-un dulce copilaș Luca”. Aici veți putea servi din zecile de prăjiturele pregătite de membrii asociației și colaboratorii acesteia, aducând astfel un strop de speranță micuțului Luca.

Doar împreună putem face minuni, doar împreună putem schimba destine.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*