FOTO VIDEO O turmă de porci mistreți a ieșit din pădurea Neptun în mijlocul străzii

Porcii mistreți au ieșit în drum, între stațiunile Neptun și Jupiter. FOTO Facebook/Dupu Elena

O turmă de 7-8 porci mistreți au părăsit ascunzișul pădurii și au ieșit pe șosea, fără să se ferească de mașini sau de oameni. Imagini cu aceștia au fost surprinse de un trecător la ieșirea din stațiunea Neptun spre Jupiter.

Dacă înainte vedeai un animal sălbatic viu doar în grădinile zoologice, acum, din ce în ce mai des, acestea părăsesc adăpostul pădurilor pentru a intra pe teritoriul oamenilor. Imagini cu un cârd de mai mulți porci mistreți, care nu păreau că se tem de ceva au putut fi văzuți joi după amiază la ieșirea din stațiunea Neptun spre Jupiter. Animalele au ieșit din pădure și s-au oprit pe un scuar pentru a căuta de mâncare.

„Sunt foarte multe posibile cauze pentru care porcii mistreți au ajuns acolo. Părerea mea este că provin dintr-o crescătorie,sunt numeroase în județ, chiar în zonă, lângă 23 August era una, care a fost afectată de gripă porcină și probabil au evadat din respectiva crescătorie sau pur și simplu, au fost părăsiți. Manifestă toleranță față de activitățile umane, ceea ce la porcul sălbatic nu se întâlnește. Nu par a fi porci sălbatici în adevăratul sens al cuvântului. Tolerează prezența omului. Acum este posibil și ca porcii din Pădurea Comorova să fie învățați cu zgomotul mașinilor, a omului și cu ocazia răririi turiștilor, sau dispariția acestora, să iasă chiar din pădure“, a spus dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Porcii sunt de aproape o luna prin stațiunea Neptun vin chiar șia blocuri ,le-au murit mama și își caută de mâncare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*