De luni, 12 aprilie, 35 de grădinițe din județul Constanța își deschid porțile pentru toată perioada vacanței

35 de grădinițe din județul Constanța își deschid porțile în perioada vacanței. FOTO CTnews.ro

Începând de luni, 12 aprilie, 35 de grădinițe din județul Constanța – 28 din mediul urban și șapte din mediul rural, își deschid porțile pe perioada vacanței.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în conformitate cu legislația în vigoare, precum și cu adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, în localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea următoarelor condiții:

  • asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă;
  • păstrarea componenței inițiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preșcolari;
  • aplicarea strictă a regulilor de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare.

„Existența cadrului legal pentru a putea oferi preșcolarilor acest program de activități în perioada de vacanță reprezintă un aspect îmbucurător care vine să rezolve numeroasele solicitări ale părinților. Cu toate că acest context epidemiologic ridică întrebări legate de siguranța copiilor, Inspectoratul Școlar Județean, prin managerii de grădinițe, asigură părinții că în aceste instituții s-au aplicat și se aplică toate măsurile corespunzătoare, astfel încât să se prevină infectarea cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, colegii noștri de la catedră au oferit condiții de siguranță în unitățile de învățământ încă de la debutul anului școlar”, a afirmat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

În acest sens, în perioada 12 aprilie – 4 mai, 2.092 de preșcolari – 1.799 în mediul urban și 293 în mediul rural, vor participa la activități educaționale în grădinițele cu program prelungit din județ, în baza solicitărilor părinților. Totuși, în situația în care se va impune carantinarea localităților în care funcționează respectivele grădinițe, activitatea acestora se va suspenda.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*