De astăzi începe vânzarea cărnii de miel pentru Paște în Piața Grivița și Piața Tomis III din Constanța

Au fost pregătite halele destinate vânzării cărnii de miel pentru Paște. FOTO RAEDPP

Carnea de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, va fi comercializată în piețele agroalimentare administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța în perioada 21 aprilie – 1 mai.

Potrivit RAEDPP Constanța, comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și patru locuri în hala de lactate din Piața Tomis III.

În condițiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populației, RAEDPP Constanța va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare. La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spațiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta măsurile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din piețele administrate de Regie produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Paște. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a cărnii de miel. De asemenea, clienții piețelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdețuri de sezon și lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

Și în acest an, producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în piețele administrate de regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*