De anul viitor, beneficiarii programului „RESPECT” vor primi carduri în loc de tichete valorice

Beneficiarii programului „RESPECT” vor primi banii pe card

Primăria Constanța a anunțat că beneficiarii programului „RESPECT” vor primi începând de anul viitor carduri în loc de tichete valorice. Decizia a fost luată, în special, pentru protejarea persoanelor în vârstă.

„În contextul pandemic actual se recomandă evitarea contactului cu bancnote și alte mijloace de plată pe suport hârtie. Astfel, din 2022, beneficiarii programului RESPECT vor primi un card care va fi alimentat cu opt tranșe a câte 50 de lei fiecare”, au precizat reprezentanții instituției.

Plicurile pe care le vor primi acasă vor conține, alături de suportul electronic și instrucțiunile de utilizare a acestuia. Codul PIN aferent suportului electronic va fi livrat împreună cu cardul. Cardurile vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor inactive și vor fi activate în calup, după confirmarea livrării acestora.

Beneficiarii vor fi informați prin SMS în momentul alimentării cardului, la fiecare tranzacție efectuată, precum și la epuizarea soldului. De asemenea, beneficiarii vor putea să-și creeze propriul cont securizat pe o platformă on-line gratuită din care vor putea să-și vizualizeze soldul cardului, tranzacțiile efectuate și valabilitatea sumelor încărcate pe card.

Cardurile sunt dotate cu tehnologia contactless și permit efectuarea de plăți fără cod PIN până la valoarea de minim 100 de lei. Cardurile pot fi utilizate numai pentru achiziționare de alimente, conform regulamentului Programului RESPECT.

Menționăm că beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Prin această măsură, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, susține că va economisi și bani de la bugetul local. „Costurile de distribuție a tichetelor valorice ajungeau în anii trecuți la 1,3 milioane de lei anual. Acum, aceste costuri vor fi suportate doar în primul an, în anul emiterii și distribuirii cardului, apoi timp de trei ani, vor fi eliminate, cardurile având valabilitatea patru ani”, au mai transmis surssele citate

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*