Datorită unei donații generoase, cel mai modern tratament al litiazei renale este posibil acum și la Spitalul Județean Constanța

Cel mai modern tratament al litiazei renale este posibil acum și la Spitalul Județean Constanța. FOTO: SCJ Constanța

Secția Clinică de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța se alătură centrelor de excelență din țară, care asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală- ureteroscopia flexibilă. Primele două intervenții din Spitalul nostru au fost efectuate cu succes la sfârșitul săptămânii trecute, de către o echipă medicală mixtă coordonată de către Dr. Victor Cauni, șeful secției Urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina și Conf. Univ. Dr. Felix Voinea, șeful secției clinice de Urologie a SCJU Constanța.

Echipamentul care permite abordarea minim invazivă a litiazei renale constă într-un sistem de ureteroscopie flexibilă și litrotiție tip laser, în valoare de 100.000 de euro, a fost achiziționat de către compania Monsson Trading și donat Spitalului Județean de Urgență Constanța, prin intermediul fundației Mecena.

„De aproximativ 10 ani rezolvăm cu succes prin tehnici endoscopice calculi ureterali în toate localizările acestora, dar este absolut necesar să progresăm, să putem rezolva minim invaziv litiaza renală, mulți dintre pacienți beneficiind până acum de aceste intervenții în alte centre unde există dotarea necesară. Apreciem susținerea reprezentanților Monsson Trading pentru achiziția acestei aparaturi care reprezintă gold-standardul în zilele noastre și le mulțumim”, a declarat Conf. Univ. Dr. Felix Voinea, medic șef secție clinică Urologie SCJU Constanța

Datorită tehnologiei de ultimă generație litiaza renală este tratată acum fără nicio incizie, iar pacientul poate fi externat a doua zi.

„Acum câteva zeci de ani, intervenția se efectua prin incizie, iar cicatricile, consumabilele, recuperarea și reinserția tardivă a pacientului aduceau mari prejudicii financiare și umane”, susține medicul urolog Victor Cauni. „Acum, având aparatură de performanță, intervențiile pot dura în jur de 15-30 de minute. Pacientul poate să fie externat a doua zi. Aceste intervenții minim invazive acționează în primul rând pentru o reinserție socială foarte rapidă iar disconfortul în timpul operației este minim.”

Noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subțire care poate fi utilizat inclusiv la copii și care permite pătrunderea în condiții de maximă siguranță la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentați și eliminați, fără complicații. Printre avantaje menționăm reducerea timpilor și costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infecție, a complicațiilor și, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*