Traficul de mărfuri pe canalele navigabile, în creștere

Canalul Dunăre Marea Neagră
Canalul Dunăre Marea Neagră

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA anunță că fluxurile de mărfuri pe canalele navigabile, Canal Dunăre – Marea Neagră și Canal Poarta Albă, Midia – Năvodari, continuă să crească.

În primele nouă luni ale acestui an, traficul înregistrat a fost de 28.212.000 tone capacitate, cu 9,39% mai mult față de perioada similară a anului trecut, fiind transportate 13.557.000 tone marfă.

De asemenea, în acest an traficul intern a crescut depășind cu 8% cantitatea de marfă transportată în perioada ianuarie-septembrie 2020.

Duminică, 10 octombrie 2021, a fost depășită media zilnică de trafic înregistrată în acest an cu 120%, înregistrându-se astfel un trafic de 225.441 tone capacitate.

Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile în acest an au fost: România 46%, Serbia 28%, Ungaria 11% şi Bulgaria 10%.

.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*