FOTO VIDEO Medgidia, în pași de dans. Prima ediție a Festivalului de Dans Sportiv din oraș a strâns sute de participanți din toată țara

Festivalul de Dans Sportiv de la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Festivalul de Dans Sportiv de la Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Cum să ai parte de glorie și notorietate în pași de dans sportiv – asta a învățat publicul din Medgidia de la concurenții primei ediții a “Festivalului de Dans Sportiv, Medgidia, 2017” care s-a dovedit a fi un real succes. Presiunea s-a simțit în aer weekendul trecut, la Sala Sporturilor din oras. Nu s-a dansat doar pe ring, ci și în culise: perechile ce urmau să evolueze în concurs repetau ultimele miscări cu o expresie de maximă concentrare, insă când urcau pe ringul de dans, expresia feței li se schimbă radical.

“Am concurat la dansurile standard unde am ocupat locul întâi la Openul de Clasă A și locul 2 la Openul Mare. Nu a mai fost niciodată un concurs organizat la Medgidia; până acum, clubul nostru a organizat concurs doar în Constanța, iar această este prima ediție și suntem foarte încântați să concurăm” a mărturisit emoționată Andreea Pieptea, una dintre concurente.

De-a lungul celor aproape 12 ore de concurs, peste 150 de talentați dansatori, cu vârste cuprinse între 4 și 35 de ani, veniți din toate colțurile tării, au impresionat publicul larg cu stiluri de dans și costumații dintre cele mai spectaculoase. Iar publicul i-a răsplătit cum a știut mai bine : i-a aplaudat continuu.

“Foarte frumos, foarte bine organizat, publicul a fost foarte la locul lui: a știut ce trebuie să facă, să încurajeze perechile și sperăm că în anii viitori va fi și mai bine” spune Horia Iordache, partenerul de dans al Andreei Pieptea.

Nu doar perechile de adulți au avut ocazia să își demonstreze talentul, dar și grupele de copii sau grupele de varstă mai mici.

“Tinerii și copiii de aproape toate vârstele – spun de toate vârstele, pentru că între vârsta de 4 și 35 de ani – s-au prezentat pentru a-și dovedi talentele pe ritmuri de dans. Primăria Muncipiului Medgidia a fost mai mult decât onorata să organizeze alături de Clubul Sportiv “Ritmo del Mar” și sub egida Federației Române de Dans Sportiv, prima ediție a Festivalului de Dans Sportiv Medgidia 2017″ a declarat pentru Constanța NEWS, Andreea Chriac, purtător de cuvânt al primăriei Medgidia.

Competiția a cuprins două secțiuni : dansurile latino-americane și dansurile de bal, fiecare având la rândul său câte cinci stiluri de dans: Cha-Cha-Cha, Samba, Rumba, Pasodoble și Jive, respectiv vals lent (englezesc), tango, vals vienez, slow fox (Foxtrot) și quick step.

“Ideea acestui concurs a venit în momentul în care noi în anul 2015 am deschis filiala “Ritmo del Mar” Medgidia. Binenteles că a fost o idee foarte bună și în 2017 am reușit cu sprijinul primăriei și cu sprijinul domnului primar Valentin Vrabie – pentru acest sprijin în mulțumesc – să facem acest concurs la începutul lunii septembrie. Urmărim anul viitor, sau peste doi ani să facem acest concurs național sau poate chiar – de ce nu ?- internațional. Această prima ediție a fost o reușită, sprijinul primăriei a fost substanțial : fără acest sprijin n-am fi putut organiza acest concurs. Am avut peste o sută de participanți, eu personal îl consider o reușită” a conchis Iulian Ghencea, președintele clubului de dans sportiv, “Ritmo del Mar”.

Evoluția dansatorilor pe ringul de dans a fost atent supravegheată de 15 arbitri consacrați în cadrul competițiilor naționale de dans. Concursul de dans de la Medgidia a adus impreună impătimiti ai dânsului profesionist de toate vârstele, subliniind incă o dată importantă promovării acestui distins sport. Evenimentul a fost organizat de primăria municipiului Medgidia cu sprijinul clubului de Dans Sportiv “Ritmo del Mar”, sub egida Federației Române de Dans Sportiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*