Damen a livrat oficial a doua corvetă construită în Romania pentru Marina Militară din Pakistan

Corveta PNS Tabuk construită în România a fost predată oficial Marinei Militare din Pakistan. FOTO Damen

În cadrul unei ceremonii desfășurate, joi, în portul Constanța, Marina Militară din Pakistan a preluat oficial noua sa Corvetă – tip Damen OPV 1900 – cu numele PNS Tabuk.

Potrivit reprezentanților companiei, nava face parte dintr-o serie de două nave similare, comanda acestora fiind plasată către grupul Damen printr-un acord semnat cu ministerul pakistanez al Apărării în 2017. Ambele nave au fost construite la Șantierul Naval Damen Galați. Prima navă, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan în luna februarie a acestui an, în decurs de doi ani de la începerea construcției.

La fel ca sora ei, PNS Tabuk este o navă multifuncțională cu grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfășoare o mare varietate de operațiuni într-un mediu maritim complex. Nava dispune de facilități de lansare a unui elicopter și a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle – vehicul aerian fără pilot) și poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat).

Damen va continua să asigure asistență navei PNS Tabuk pe durata operării.

Șantierul Naval Damen din Galați a construit în ultimii 25 de ani peste 40 de nave din segmentul apărării și securității, printre care ultimele șapte nave militare complexe pentru Marina Militară olandeză precum și nava de patrulare Ștefan cel Mare, nava amiral a Poliției de Frontieră din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*