Cupa Mihai Viteazu la Fotbal Juniori: un pas către o generație activă și sănătoasă

Adrian Costache, viceprimarul din Mihai Viteazu.

În comuna Mihai Viteazu sunetele copilăriei revin la viață într-un mod cu totul special – prin fotbalul juvenil. Întrecerea Cupa Mihai Viteazu la Fotbal Juniori se anunță a fi un eveniment deosebit, unde tinerii jucători, plini de entuziasm, vor concura pe terenurile stadionului din localitate, în zilele de 18 și 19 iulie.

Într-o lume dominată de tehnologie și ecrane luminoase, primăria din comuna Mihai Viteazu, în parteneriat cu Asociația de Fotbal Farul Constanța, a inițiat un proiect pilot menit să încurajeze copiii să se apropie de sport și să se bucure de beneficiile activităților fizice. Prin organizarea acestei competiții pe două grupe de vârstă – 8-10 ani și 12-14 ani – autoritățile își doresc să îi scoată din lumea virtuală a telefoanelor mobile și tabletelor, oferindu-le oportunitatea să se joace în aer liber și să se bucure de mișcare.

Viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache, împărtășește din entuziasmul inițiativei, subliniind că proiectul își propune să creeze o generație tânără mai activă și mai sănătoasă.

„Prin acest demers se dorește nu doar dezvoltarea unor abilități sportive, ci și stimularea socializării și a spiritului de echipă, valori esențiale pentru o formare echilibrată și armonioasă. Competiția promite să fie una plină de emoție și pasiune pentru sport, întrucât copiii vor lupta pentru locurile pe podium în cele două categorii de vârstă. Participanții provin nu doar din comuna Mihai Viteazu, ci și din comunele Pantelimon, Grădina, Vulturu, Siliștea și Târgușor, aducând astfel la un loc talentul și pasiunea pentru fotbal din întreaga regiune”, a declarat Adrian Costache.

Evenimentul se va desfășura pe durata a două zile, marți, 18 iulie, fiind rezervată copiilor născuți în perioada 2009 – 2010, și miercuri, 19 iulie, pentru cei născuți în 2011 – 2012. Terenurile de mici dimensiuni, special amenajate pentru fiecare grupă de vârstă, vor asigura un spectacol fotbalistic captivant și echitabil.

Afișul competiției organizate în parteneriat de Primăria Mihai Viteazu și Asociația de Fotbal Farul Constanța

Gala premiilor și recunoștinței nu va lipsi din cadrul evenimentului. Fiecare jucător va primi o medalie ca o amintire prețioasă a participării sale, iar echipele remarcabile vor fi recompensate cu cupe, oglinda muncii lor depuse în antrenamente și meciuri.

Eforturile financiare ale acestui demers provin din bugetul primăriei, care a alocat suma de 20.000 de lei pentru achiziționarea echipamentelor, maselor pentru prânz și apă plată pe toată perioada competiției.

Deși Cupa Mihai Viteazu la Fotbal Juniori va debuta cu șase primării implicate, se așteaptă ca și alte comunități să se alăture inițiativei de la toamnă, subliniind astfel importanța și impactul pozitiv pe care aceasta îl are asupra comunităților locale.

Viceprimarul comunei, Adrian Costache, a transmis și o încurajare călduroasă și plină de susținere către tinerii sportivi din Mihai Viteazu, cărora le-a urat să câștige toate meciurile din această întrecere. El spune că aceștia au parte de o pregătire foarte bună, de care se face responsabil tânărul profesor de sport de la școala din comună, Ionuț Brânzan.

„O figură esențială în organizarea și pregătirea tinerilor fotbaliști din comuna noastră este antrenorul Ionuț Brânzan, un tânăr dedicat, care a lăsat în urmă cariera sa sportivă la Viitorul Constanța din cauza unui accident, dar care acum se dedică cu pasiune formării noilor generații. Cu experiența sa și pasiunea pentru sport, acesta își propune să conducă echipa Mihai Viteazu spre victorie”, a mai declarat viceprimarul Adrian Costache.

Astfel, pe lângă bucuria și emoția pe care o va aduce fiecare meci, Cupa Mihai Viteazu la Fotbal Juniori este și o chemare către copii de a redescoperi farmecul jocului în echipă, de a se bucura de mișcare și sănătate și de a construi amintiri prețioase într-un mediu autentic, departe de ecranele digitale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*