Cumpăna va primi 35 de milioane de lei pentru lucrările la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Mariana Gâju a discutat cu premierul Ludovic Orban despre lucrările la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră
Mariana Gâju a discutat cu premierul Ludovic Orban despre lucrările la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a purtat discuții, marți, cu primul-ministru al României, Ludovic Orban, pentru a solicita încă odată repartizarea de fonduri pentru continuarea lucrărilor de consolidare a malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră. Discuțiile au fost purtate după finalizarea Videoconferinței Naționale „Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, Cadrul de planificare strategică pentru Strategia de Dezvoltare Locală a Administrației Publice”.

„Am purtat astăzi discuții față în față cu primul-ministru al României, Ludovic Orban, căruia i-am expus încă o dată situația lucrărilor la malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră și căruia i-am solicitat, cu prioritate, repartizarea de fonduri pentru ca aceste lucrări de consolidare să se finalizeze, iar locuitorii din zonă să revină în casele pentru care au muncit o viață. Răspunsul primului ministru a fost acela de alocare a fondurilor necesare, la rectificarea bugetară care va avea loc, cu suma de minim 35 milioane de lei”, a precizat Mariana Gâju.

De asemenea, primarul din Cumpăna a purtat discuții şi cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației, Ion Ștefan cu privire la susținerea acestui proiect, „care este de fapt al Ministerului Transporturilor, minister care, la rândul său alocă sumele către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*