“Cu Tenda” – Atelier de creativitate bazat pe cultura aromână

Afiș lansare CU TENDA Constanța
Afiș lansare CU TENDA Constanța

Poveștile părinților și bunicilor aromâni sunt așteptate la primul atelier de creativitate dedicat copiilor de 7 – 14 ani. Muzeul Național al Țăranului Român organizează joi, 25 februarie evenimentul “Cu Tenda” – Stories, Images and Sounds on the Move.

Cu Tenda” (călătorind „cu cortul”) aduce în prim-plan poveștile acelor comunități în mișcare, care au traversat aproape invizibil istoria, având însă o mare contribuție în conturarea simbolică a hărții culturale a Balcanilor. Timp de patru ani, Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu organizații din Republica Macedonia, Italia și Bulgaria, va desfășura mai multe activități culturale, care urmăresc o mai bună cunoaștere a acestor grupuri și punerea în valoare a identității lor culturale.

Astfel, atelierul de creativitate de la Constanța, coordonat de Lila Passima – manager de proiect, curator și artist vizual de origine aromână –, dorește să încurajeze copiii să descopere și să exprime legătura cu lumea tradițională, cu lumea bunicilor, prin intermediul unor tehnici artistice: desen, pictură pe diverse suporturi, colaj, modelaj în lut, bricolaj. O parte din lucrări vor face parte din expoziția pe care Muzeul Național al Țăranului Român o va organiza în anul 2017 și o va itinera în țările partenere. Înscrierile la atelier au loc, în limita locurilor disponibile, până la data de 22 februarie, la adresa de e-mail: georgiana.c.vlahbei@gmail.com.

Atelierul va fi precedat de o discuție cu echipa proiectului (de la ora 15.00), la care sunt invitați reprezentanți ai comunității aromâne din Constanța și ai mass-media locale și se va desfășura într-un cadru informal oferit de Cafe-Bistro Noi din Constanța (Bd. Mamaia nr. 284). Pe parcursul următoarelor luni, echipa proiectului desfășoară activități de teren în mai multe localități din județul Constanța, urmând ca materialele rezultate să se constituie într-o arhivă digitală care să recompună povestea socială și culturală a mai multor generații de aromâni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*