CTnews TV: Dr. Bogdan Pană de la OCH, despre singura aplicație din România prin care pot fi evaluați factorii de risc pentru sănătate

Bogdan Pană, medic în cadrul Ovidius Clinical Hospital. FOTO Adrian Boioglu

Ș.L. Dr. Bogdan Pană, medic primar management sanitar și sănătate publică, doctor în științe medicale și director de cercetare și dezvoltare în cadrul OCH, a fost invitatul jurnalistului Adrian Boioglu la CTnews TV.

El a povestit că OCH a lansat Alprevia Online –  singura aplicație medicală software din România prin care îți poți evalua oricând și de oriunde factorii de risc pentru sănătate, în doar câteva minute. Mai mult, în urma evaluării cetățenii vor primi recomandări preventive personalizate, iar pe acesta platforma pacienții își pot evalua riscurile la care se supun. El pot afla astfel riscul de expunere la boli cardiovasculare, cancer colo-rectal, cancer de prostată, cancer bronho-pulmonar, cancer de col, cancer de sân, diabet și depresie. Această aplicație este oferită gratuită de către OCH pentru publicul din Constanța și pentru toată țara și este disponibilă pe www.och.ro

Ș.L. Dr. Bogdan Pană explică de unde a venit ideea acestui algoritm, care este rata de reușită a acestei analize, care sunt pașii care trebuie urmați, cui îi poate folosit un astfel de sistem, cum arată recomandările primite.

El mai spune și de ce a ales OCH pentru lansarea acestui sistem și ce face unitatea medicală să fie specială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*