Vergil Chițac se laudă pe Facebook cu finanțările europene atrase de municipalitate. Acestea ar fi în valoare totală de 250 de milioane de euro

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. FOTO: Facebook

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, se laudă, într-o postare pe pagina personală de Facebook, cu „sumele istorice” ce vor fi investite în oraș, precizând că finanțările europene prin PNRR au ajuns la borna de 250 de milioane de euro.

„Adevărul este că niciodată nu au intrat atât de mulți bani europeni în infrastructura publică a orașului nostru. Vorbim de un sfert de miliard de euro, finanțare europeană câștigată prin PNRR. Dezvoltăm Constanța cu fonduri europene. Fizic, faptic, nu pe hârtie, nu doar în campania electorală”, scrie edilul în postarea sa.

Potrivit acestuia, la preluarea mandatului de primar, Constanța beneficia de 30 de proiecte semnate, cu o finanțare europeană totală de 144 de milioane de euro, cinci dintre acestea fiind în stadiul de implementare fizică.

„Astăzi, la ora la care scriu aceste rânduri, vorbim despre 65 de proiecte semnate, cu o finanțare europeană totală de peste 650 de milioane de euro (pentru evitarea confuziilor, aici vorbim de totalul banilor europeni, nu doar cei proveniți prin PNRR), iar 30 de proiecte sunt în stadiul de implementare fizică. Și mai urmează. Sunt cifre incomparabile, iar tabloul, per ansamblu, este foarte optimist. Totuși, deși este esențial să ai asigurată finanțarea proiectelor, mai important este să le și implementezi cu succes. Pentru că altfel ele rămân <<proiecte pe hârtie>>. Așa cum le-am găsit eu în 2020, netraduse în nimic concret și vizibil în oraș”, consideră Vergil Chițac.

El se laudă și cu faptul că municipiul Constanța ar fi atras, prin PNRR, finanțări europene duble față de municipiul Cluj.

„P.S. Cel mai mare oraș din vestul țării anunță, triumfător, 100 de milioane de euro câștigate prin PNRR. Repet, Constanța a obținut 250. Dar prefer să proclamăm victorii la momentul potrivit. Deocamdată, avem de muncit”, a mai scris primarul Constanței pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*