CTnews TV: Directorul CNE Cernavodă, Valentin Nae, vorbește despre rolul centralei în plan național, dar și local

Directorul CNE Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae

Directorul Centralei Nuclearo-Electrice (CNE) Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae, explică rolul centralei în plan național, dar și local și prezintă câteva inițiative derulate pentru comunitate.

El a afirmat că industria nucleară are un rol determinant în trecerea la o energie curată. Astfel, cele două unități de la CNE Cernavodă contribuie cu 18-20% din necesarul producției de energie la nivel de țară, iar din punctul de vedere al procesului de reducere a concentrației de CO2 contribuie cu o reducere de 33%.

Valentin Ovidiu Nae a mai afirmat că în industria nucleară sunt aproximativ 9.000 de angajați care contribuie la funcționarea celor 2 unități de la Cernavodă.

De asemenea, compania contribuie cu 5,7 miliarde de euro la PIB-ul României.

Directorul CNE vorbește și despre implicarea pe plan local. Astfel, Centrala Nuclearo-Electrică asigură agentul termic pentru orașul Cernavodă, iar aici termoficarea este la cel mai mic preț din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*