CTnews TV: Cosmin Bârzan, președintele Centrului pentru Resurse Civice Constanța: “Respectul autorităților față de cetățean trebuie să se manifeste nu doar la nivel declarativ, ci prin lucruri care se văd cu ochiul liber, precum curățenie, spații verzi, piste pentru biciclete”

Președintele Centrului pentu Resurse Civice Constanța, Cosmin Bârzan. FOTO Paul Alexe

Președintele Centrului pentu Resurse Civice Constanța, Cosmin Bârzan, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, la CTnews TV. Discuția s-a axat pe rolul societății civile și al organizațiilor non-profit, în comunitate, ca principal liant și catalizator al dialogului dintre administrația publică și cetățeni.

Cu o experiență în acțiuni civice de aproape 25 de ani, Cosmin Bârzan consideră că dialogul social și negocierea reprezintă principalele căi de a rezolva problemele comunității. Societatea civilă este datoare să-și aducă aportul la dezvoltarea proiectelor propuse de către administrația publică, în timp ce administrația publică este obligată să țină cont de sugestiile comunității.

Discuția a avut în vedere modul în care Centrul pentru Resurse Civice s-a implicat în viața urbei tomitane, prin acțiuni ce au avut în vedere atât viața orașului, cât și ajutorarea celor aflați în nevoie, prin acțiuni directe sau de conștientizare a legiutorului, pentru adaptarea legislației la nevoile concrete ale persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*