CTnews TV Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor: “Îi îndemn pe navigatorii români să semneze contracte printr-o societate de crewing și să facă parte dintr-o organizație sindicală, pentru a beneficia de garanția că orice s-ar întâmpla pe mare vor fi asigurați”

Adrian Mihălcioiu, liderul SLN. FOTO Mitică Raftu

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în studioul CTnews TV.

Din cele mai vechi timpuri, navigatorii au jucat un rol crucial în dezvoltarea și prosperitatea economiei mondiale, facilitând o mare parte a schimburilor comerciale mondiale. Și în zilele noastre, transportul maritim rămâne o componentă vitală a economiei globale, asigurând transportul a peste 80 la sută din comerțul mondial în volum și având un rol esențial în furnizarea de bunuri la nivel global.

România are o tradiție importantă în domeniul transportului maritim și produce, în cadrul instituțiilor de învățământ superior, un număr important de profesioniști în acest domeniu. Conform statisticilor oficiale, la sfârșitul anului 2021, erau înregistrați aproximativ 54 de mii de navigatori români brevetați, aproape jumătate dintre aceștia fiind ofițeri maritimi de ordin managerial și operațional.

În discuția avută cu Adrian Mihălcioiu, au fost atinse subiecte precum importanța apartenenței la o organizație sindicală, care să poată interveni în ajutorul navigatorului aflat în dificultate, dar și numeroasele probleme cu care se confruntă personalul navigant, precum siguranța la bordul navelor, izolarea și lipsa contactului cu familia și prietenii, stresul și problemele de sănătate care pot să apară după perioade lungi de exercitare a acestei meserii.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*