Amenzi de 20.000 de lei în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri

Amenzi de 20.000 de lei în urma unei acțiuni a polițiștilor rutieri. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și al formațiunilor rutiere au desfășurat, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Acțiunea a fost coordonată de polițiști de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române.

Potrivit Poliției Județene Constanța, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care șapte pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, iar restul pentru alte abateri, și au fost retrase opt certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

  • La data de 29 aprilie, în jurul orei 22.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 39, în stațiunea Eforie, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină. Ulterior, a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în sânge.
Rezultatul testului a fost pozitiv la metamfetamină.. FOTO: IPJ Constanța
  • La data de 30 aprilie, în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 6, fiind influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

La acțiune a participat și un echipaj canin al Gărzii de Coastă, specializat în detectarea drogurilor și a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*