CSU Oradea este prima câștigătoare a Cupei României la Beach Water Polo

Beach Water Polo. FOTO Paul Georgescu

7 echipe au participat la prima ediție a Cupei României la Beach Water Polo. Competiția s-a desfășurat în Portul Turistic Mangalia în perioada 1-3 septembrie sub egida Federației Române de Polo și a Ice Swimming and Open Water Association, cu sprijinul Primăriei Mangalia și a Organizației de Management a Destinației Mangalia Riviera Sud.  S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare. CSU Oradea s-a impus în toate jocurile și a cucerit Cupa României.

H2O Târgu Mureș, Valahia București, Poseidon București, CSS1 București, cu 2 echipe, Hello Sport și CSU Oradea au fost formațiile care s-au înscris la prima ediție a Cupei României de beach water polo. Terenul, 15 metri lungime pe 10 lățime, a fost delimitat în apele Mării Negre. Condițiile au fost ideale: soare, ușor vînt și o mare fără valuri. Regulamentul beach water polo permite echipelor 3 jucători de camp + 1 portar, în același timp, pe teren. Meciurile se dispută pe durata a patru reprize a câte 5 minute, iar în cazul în care o echipă ajunge la o diferență de 10 goluri partida se suspendă și este desemnată câștigătoare echipa în avantaj.

Locul 3 a revenit echipei CSS 1 Masters, iar pe poziția a doua s-a clasat Hello Sport, o formație care are în componență juniori ai clubului Steaua si pe “veteranul” Iulică Rădoi, campion cu Rapid și Steaua. CSU Oradea, locul 5 în Superliga Națională de polo, în sezonul trecut, și-a adjudecat trofeul dupa o victorie cu 14 la 7 în fața celor de la Hello Sport. Oradea i-a avut în echipă pe doi dintre componenții naționalei României de polo U20: Tomasso Insinna și Adrian Pășcăluță, iar antrenorul echipei este fostul campion al României Cosmin Goina.

Istoria Beach Water Polo în România

Paul Georgescu, fost campion de polo al României cu Steaua, cunoscut și pentru performanțele si recordurile extraordinare în înotul în ape libere și înghețate aduce beach water polo în România în anul 2022. Prima competiție este organizată, cu 10 echipe, în cadrul concursului de triatlon Fara Asfalt.

În 2023 se formează naționala României de beach water polo după ce World Aquatics introduce această disciplină la Jocurile Mondiale de Plajă.  Echipa României a participat la calificarile pentru aceasta competiție, în Egipt, unde a terminat pe locul 5 din 11 echipe reușind o victorie de senzație în fața Serbiei.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*