CSM Constanța joacă în această seară primul meci din Main Round-ul EHF European League împotriva Füchse Berlin

Meci al handbaliștilor la CSM Constanța. FOTO CSM Constanța

După ce am eliminat-o, în preliminarii, pe finalista ediției trecute, Fraikin Granollers, CSM Constanța joacă acum și cu deținătoarea trofeului, Füchse Berlin, care a câștigat anul trecut competiția, cu 15 victorii în 16 meciuri!

Echipa din capitala Germaniei a avut un parcurs perfect în acest sezon, fiind singura cu procentaj maxim în faza grupelor. Füchse a câștigat detașat Grupa G, cu victorii pe linie, împotriva lui Dinamo, Chambery și Izvidac.

“Vulpile” merg bine și în Bundesliga, cot la cot cu campioana Magdeburg: 17 victorii, două egaluri și doar o înfrângere în 20 de etape! Mai mult, au început anul perfect: 31-29 cu Gummersbach, în sferturile Cupei Germaniei, 32-31 cu rivala Flensburg –Handewitt și 32-30 cu Hamburg, în campionat!

Tânărul antrenor Jaron Siewert (30 ani), aflat pe banca echipei din 2020, a condus-o pe Füchse la câștigarea celui de-al treilea trofeu european, clubul berlinez având în palmares și două succese în Cupa EHF, în 2015 și 2018.

Marea vedetă a echipei este danezul Mathias Gidsel (25 ani), campion mondial în 2023, desemnat MVP la EHF Excellence Awards și cel mai bun inter dreapta la EURO 2024, unde a cucerit medalia de argint, fiind și golgheterul turneului final! Compatriotul său, interul stânga Lasse Andersson (30 de ani), este ”tunarul” echipei. Cea mai recentă ispravă a sa: 9 goluri în meciul de la Hamburg… Tripleta daneză este completată de Hans Lindberg (42 ani), dublu campion mondial și european, câștigător de Champions League, cu Hamburg, în 2013, dar și golgheterul all time din Bundesliga.

Portarul naționalei Serbiei, Dejan Milosavljev (28 ani) și pivotul Mijajlo Marsenic (31 de ani), ambii câștigători de Champions League, cu Vardar Skopje, în 2019, dar și pivotul suedez Max Darj (32 de ani), campion european în 2022 și medaliat cu bronz la EURO 2024, sunt piese grele în angrenajul echipei, care se bazează în apărare pe nu mai puțin celebrul Marko Kopljar (38 de ani), uriașul croat, de 2,10 metri, vicecampion mondial și european.

CSM Constanța a câștigat Grupa H, iar acum se pregătește să înfrunte doi adversari redutabili în Grupa a IV-a din Main Round, pe Füchse și Dinamo. Duelul cu berlinezii nu va fi o premieră pentru Constanța. În 2014, HCM a jucat de trei ori cu Füchse în Cupa EHF, inclusiv în finala mică a turneului Final 4 de la Berlin. Echipa germană se întoarce după zece ani la Sala Sporturilor, unde, pe 23 Februarie 2014, termina la egalitate, 31-31, cu HCM. Antrenorii George Buricea și Jaron Siewert au fost atunci adversari pe teren.

Primăria Constanța a anunțat că pentru buna desfășurare a meciului, se vor institui o serie de restricții, astfel:

– se va restricționa accesul autovehiculelor în parcarea Sălii Sporturilor pentru autovehiculele ce circulă pe Bd Tomis, marți, 13 februarie, în intervalul orar 06:00-21:30.

De asemenea, pe Strada Decebal se vor restricționa locurile de parcare din dreptul Sălii Sporturilor în intervalul orar 06:00-21:30;

– se va permite formarea unui culoar de acces din str. Mircea cel Bătrân – Parcare Sala Sporturilor și ieșire în Str. Mircea cel Bătrân.

Intrarea la meci este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*