CSM Constanța a acceptat amânarea solicitată de Sepsi Sfântu Gheorghe în Liga Națională de Baschet Feminin

Baschet feminin. FOTO CSM Constanța

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Constanța a acceptat amânarea partidei din Liga Națională de Baschet Feminin, care ar fi trebuit să se dispute la data de 2 martie, la Sfântu Gheorghe, cu toate că clubul covăsnean nu îndeplinea condițiile regulamentare pentru a putea solicita această amânare.

Nu cu mult timp în urmă, conducerea clubului Sepsi a stârnit o adevărată furtună în mass-media, în legătură cu solicitarea de amânare venită din partea CSM Constanța cu privire la partida pe care cele două echipe trebuia să o dispute în turul campionatului.

“Iată că roata s-a întors. Însă așa cum am declarat și la finalul partidei pe care am câștigat-o cu Sepsi pe teren propriu, pe noi ne interesează mai puțin ce se întâmplă în afara terenului de joc, indiferent de adversar. Am fi putut să luăm de asemenea o poziție beligerantă, mai ales că nu s-au întrunit condițiile regulamentare pentru o amânare, însă preferăm să ne concentrăm în continuare la jocul de baschet”, a declarat directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.

Sepsi Sfântu Gheorghe a depus solicitarea de amânare a partidei din 2 martie abia în data de 20 februarie, cu mai puțin de 15 zile înaintea meciului, așa cum prevede regulamentul. Mai mult, echipa din județul Covasna mai are la dispoziție o sală, Arena Kati Szabo, care este de asemenea omologată pentru meciuri din LNBF și care, potrivit regulamentului, trebuia luată în considerare ca opțiune.

De asemenea, așa cum Sepsi a propus cu ocazia situației reprogramării de la meciul tur dintre aceleași echipe, existau variantele inversării terenului la meciul retur și disputarea acestuia la Constanța sau pe teren neutru la București la Arena de Baschet a Federației Române de Baschet.

CSM Constanța a dat însă dovadă de fair-play și a acceptat amânarea partidei, considerând că este mai important să primeze spectacolul sportiv, iar fanii echipei gazdă să poată vedea pe viu un meci între cele mai bune două echipe din Liga Națională.

CSM Constanța este lider în LNBF cu 12 victorii din tot atâtea partide și a trecut de marea rivală Sepsi Sfântu Gheorghe cu 94-84 în duelul care a avut loc la Constanța, pe 15 februarie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*