Festival gastronomic și spectacol folcloric româno-bulgar, la Mangalia

Festival gastronomic și spectacol folcloric româno-bulgar, în Piața Republicii din Mangalia. FOTO Primăria Mangalia

Primăria Mangalia organizează sâmbătă, 11 septembrie, în Piața Republicii, începând cu ora 13.00, Festivalul transfrontalier „Marea Neagră cu Maramă și Dunărea cu Năframă”, desfășurat în parteneriat cu Primăria Balcic.

Aflat la prima ediție, evenimentul va cuprinde un spectacol artistic și unul gastronomic intitulat „Meniul Mării Negre”, care va reuni mai mulți bucătari români și bulgari, într-o demonstrație culinară. Pentru dezvoltarea turismului gastronomic în spațiul transfrontalier România – Bulgaria, bucătarii din cele două țări vor pregăti rețete cu preparate specifice Mării Negre. Ulterior, savuroasele preparate pe bază de pește și fructe de mare vor fi servite pentru degustare, publicului spectator. Totodată, cei aflați în piațetă vor primi pliante cu rețetele bucătarilor români și bulgari.

Publicul aflat la eveniment va avea ocazia să asiste la spectacolul folcloric, care va debuta la orele 18.00. Pe scena din fața Casei de Cultură, vor urca interpreți îndrăgiți și ansambluri folclorice din cele două țări. Vor întreține atmosfera artiști precum Gheorghe Turda, trupa „Hora”, Ansamblul „Privighetoarea” și alte ansambluri folclorice din Mangalia și Balcic.

Evenimentul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, care va avea loc pe plaja Mangalia, în jurul orelor 22.00.

Organizatorii evenimentelor anunță că accesul publicului se va face cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare: purtarea măștii în spațiul dedicat evenimentului, dovada vaccinării, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică, un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei de 11 septembrie, rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*