Echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Primăria Municipiului Constanța a finalizat achiziția a patru loturi de echipamente medicale în cadrul proiectului “Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”. Echipamentele sunt necesare pentru asigurarea unui tratament corespunzător tuturor pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și pentru diminuarea riscului de contaminare a personalului din cadrul spitalului și a pacienților.

Potrivit Primăriei Constanța, cele patru loturi de echipamente se vor livra și pune în funcțiune în termen de 60 de zile de la primirea comenzii. Conform contractului care a fost semnat cu furnizorul, unitatea medicală va beneficia de 20 nebulizatoare, dintre care 10 vor avea un sistem cu abur și dezinfectant pentru curățarea și dezinfecția suprafețelor grele. Totodată, 50 de lămpi bactericide și doi roboți de dezinfecție vor asigura sterilizarea suprafețelor.

Un alt contract care urmează să fie semnat include echipamente care permit asistarea pacienților cu deficiențe respiratorii.

Pentru alte 2 loturi de echipamente s-a încheiat procedura de achiziție, contractele urmând să fie semnate după aprobarea unei notificări cu privire la modificarea unor linii bugetare. Achiziția prevede: sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcției cardiace, elevatoare pentru pacienți, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosință, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor și ventilator, stații centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienților. Echipamentele sunt completate de un aparat de dializă, un sistem intravascular pentru managementul țintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante și cartușe absorbante cu rol imunomodulator.

În acest moment, se mai află în evaluare tehnică două loturi de echipamente și mobilier medical, data limită de finalizare fiind 15 iulie 2021. Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța va fi dotat cu un aparat QPCR pentru detectarea SARS-CoV-2, analizoare automate de imunologie pentru testarea pacienților, sisteme de protecție respiratorie pentru personalul medical, autoclave pentru sterilizare, vitrine frigorifice, centrifuge medicale, un congelator medical pentru plasmă și scaune pentru recoltarea sângelui.

De asemenea, procedura de achiziție pentru materialele sanitare și echipamentele de protecție medicală este în desfășurare. Până la data de 15 august 2021, se realizează evaluarea tehnică a ofertelor primite.

Proiectul “Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”, Cod SMIS: 139409 se derulează prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este 22.681.089,84 lei, din care valoarea eligibilă 22.672.404,84 lei, fiind 100 la sută finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*