Creșa „Licuricii” din Constanța se deschide luni, 18 octombrie

Creșa „Licuricii” se deschide luni, 18 octombrie. FOTO Primăria Constanța

Creșa „Licuricii” din Constanța se va deschide luni, 18 octombrie, începând cu ora 07.00, părinții putându-i lăsa pe cei mici în grija personalului calificat al instituției.

Potrivit Primăriei Constanța, creșa funcționează la parterul imobilului situat pe bulevardul I.C. Brătianu nr.50 și are o suprafață de 465 de metri pătrați. Spațiul generos permite organizarea activităților copiilor în cinci grupe a câte 10 copii fiecare. Sălile sunt spațioase, luminoase, cu ventilație naturală și confort termic, dotate cu mobilier și jucării adaptate vârstei copiilor.

Zilnic, copiii beneficiază de două mese principale și două gustări. Prepararea hranei se face în bucătăria proprie, autorizată sanitar-veterinar, unde se gătesc preparate adaptate nevoilor nutriționale ale celor mici. Meniul este diversificat și conține cereale, fructe, legume, lactate bio, ouă bio, carne de curcan și vițel.

Activitățile educaționale sunt realizate de către educatorul puericultor al creșei și sunt cuprinse în curriculumul pentru educația timpurie (anexă la Ordinul Ministerului Educației Naționale). Deoarece acomodarea copilului în creșă este un proces care necesită timp, intrarea în colectivitate se face etapizat, durata perioadei de acomodare poate fi diferită de la copil la copil.

Dată fiind situația epidemiologică actuală, Creșa „Licuricii” funcționează conform Ordinului nr. 929/4.472/663/2021 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății, al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 1.076/4.518/3.936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*