Un tânăr de 18 ani din Năvodari a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a vrut să jefuiască o sală de jocuri de noroc din Mamaia

Sediul Parchetul Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un tânăr de 18 ani din Năvodari a ajuns după gratii pentru 30 de zile după ce a vrut să jefuiască o sală de jocuri de noroc din Mamaia.

Potrivit Judecătoriei Constanța, la data de 17.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.05.2024, până la data de 15.06.2024 inclusiv, a inculpatului F.D., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, prev. de art. 32, rap. la art. 233 – 234 alin. 1 lit. c, d din C. Pen., distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C.Pen., și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.Pen.

„În concret, în cauză s-a reţinut că la data de 08.05.2024, în jurul orei 05:00, inculpatul F.D., în vârstă de 18 ani, în timp ce se afla în apartamentul în care locuieşte împreună cu mama sa, din oraşul Năvodari, a luat cheile autoturismului mamei sale. Apoi s-a urcat la volanul autoturismului, ce era parcat în apropierea blocului, şi a condus fără a deţine permis de conducere până în staţiunea Mamaia, oprind în faţa unei săli de jocuri de noroc.

Inculpatul şi-a acoperit apoi capul cu gluga hanoracului cu care era îmbrăcat şi faţa cu un obiect din material textil şi a intrat în sala de jocuri, unde s-a apropiat de barul în spatele căreia se afla operatoarea. I-a cerut acesteia banii obţinuţi din încasări, iar pentru că nu i-a primit inculpatul a sărit peste bar, a lovit operatoarea cu palmele şi a aruncat spre ea cu un obiect contondent. A răvăşit mai multe bunuri şi a distrus un telefon mobil, după care a părăsit sala de jocuri, fără a reuşi să sustragă vreo sumă de bani.

Ulterior inculpatul a condus din nou până la locuinţa sa, unde a fost găsit la data de 16.05.2024, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 17.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.05.2024, până la data de 15.06.2024 inclusiv, față de inculpatul F.D.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*