Corneliu Stroe a plecat să cânte jazz în ceruri, după ce inima sa a cedat

Corneliu Stroe. FOTO Facebook
Corneliu Stroe. FOTO Facebook

Cunoscutul cântăreț de jazz, profesor de istorie, dar și jurnalist constănțean, Corneliu Stroe a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la locuința sa, după ce inima i-a cedat, fiind vorba de un posibil infarct.

Artistul, născut pe 22 octombrie 1949,  a fost între 1981-2005, membru al duoului „Creative” împreună cu Harry Tavitian, cu care participă la multe festivaluri de jazz din România. De-a lungul anilor a colaborat cu mulți artiști consacrați din muzica românească: Ovidiu Lipan, Vasile Șeicaru, Direcția 5, Pasărea Colibri, Night Loosers, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieș, alături de Rotaru și Hoefer a cântat în Blues Community, iar cu Stelu Enache și Mircea Cazan au pus bazele Aromanian Ethno Band.

Corneliu Stroe a fost și profesor de istorie, el participând la săpăturile arheologice de la termele romane, fiind printre cei care au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață

A fost director la Radio Contact, dar și la postul local Antena 1, imediat după înființarea sa.

Fiica sa,  Roxana Stroe, este una din puținele chitariste de muzică blues din România. Acum ea a rămas singură, mama sa decedând și ea în urmă cu câțiva ani de zile. Acum, are nevoie de ajutorul celor care l-au cunoscut pe tatăl său, și nu numai, pentru a face pregătirile de înmormântare.

Update:

Cei ce doresc sa aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit al lui Corneliu Stroe, a fost depus la casa mortuara veche a cimitirului Central.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*