Corneliu Stroe a plecat să cânte jazz în ceruri, după ce inima sa a cedat

Corneliu Stroe. FOTO Facebook
Corneliu Stroe. FOTO Facebook

Cunoscutul cântăreț de jazz, profesor de istorie, dar și jurnalist constănțean, Corneliu Stroe a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la locuința sa, după ce inima i-a cedat, fiind vorba de un posibil infarct.

Artistul, născut pe 22 octombrie 1949,  a fost între 1981-2005, membru al duoului „Creative” împreună cu Harry Tavitian, cu care participă la multe festivaluri de jazz din România. De-a lungul anilor a colaborat cu mulți artiști consacrați din muzica românească: Ovidiu Lipan, Vasile Șeicaru, Direcția 5, Pasărea Colibri, Night Loosers, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieș, alături de Rotaru și Hoefer a cântat în Blues Community, iar cu Stelu Enache și Mircea Cazan au pus bazele Aromanian Ethno Band.

Corneliu Stroe a fost și profesor de istorie, el participând la săpăturile arheologice de la termele romane, fiind printre cei care au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață

A fost director la Radio Contact, dar și la postul local Antena 1, imediat după înființarea sa.

Fiica sa,  Roxana Stroe, este una din puținele chitariste de muzică blues din România. Acum ea a rămas singură, mama sa decedând și ea în urmă cu câțiva ani de zile. Acum, are nevoie de ajutorul celor care l-au cunoscut pe tatăl său, și nu numai, pentru a face pregătirile de înmormântare.

Update:

Cei ce doresc sa aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit al lui Corneliu Stroe, a fost depus la casa mortuara veche a cimitirului Central.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*