Corina Martin anunță că din 2024 tichetele de vacanță vor fi acordate și angajatorilor din sistemul privat, fără costuri din partea angajatorilor

Prezentă, astăzi, la dezbaterea din Senatul Romaniei, pe marginea Propunerii legislative depuse de un grup de senatori PNL, PSD, UDMR, Corina Martin, Secretar General al Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalității din Romania (FPIOR), a prezentat si a susținut, in numele patronatelor din industria HORECA din tară membre, beneficiile si amplul impact pozitiv pe care această masură îl va genera pentru dezvoltarea si promovarea turismului românesc.

Corina Martin a declarat că astfel sunt eliminate inechitățile dintre salariații din sistemul bugetar și cei din sistemul privat.

“Considerăm că eliminăm, astfel inechitățile si discrepanțele dintre salariații din sistemul bugetar și cei din sistemul privat, si oferim astfel posibilitatea acordării de vouchere de vacanță și către 4,2 milioane de angajați din sistemul privat , în valoare de 1450 lei anual, fără a implica niciun efort financiar din partea angajatorilor. Practic, valoarea de 1450 lei/angajat se va deduce din impozitele pe salarii/CAS pe care angajatorii le-ar plati catre stat.

Luăm insă in calcul că bugetul central nu pierde prin aceasta deducere, ci va câștiga, prin incasările sub formă de TVA, taxe, impozit pe profit, etc., care se întorc din industrie, în cuantum de 60-65%, in bugetul de stat.

Reparăm astfel o inechitate evidenta între cele două categorii de angajati, dar in plus, determinam refacerea mai rapida a sănătății si capacității de muncă a acestor angajati si acordam inca un instrument de sustinere pentru Industria ospitalității din Romania.

Proiectul legislativ va intra in circuit rapid in dezbatere si aprobare in Camera Deputatilor si vom continua să susținem neconditionat aceasta masura, in vederea adoptării ei pe întregul parcurs legislativ

140 senatori din toate partidele au semnat pentru acest proiect de lege. Speram in promulgare in octombrie si aplicare de la 1 ian 2024”, a declarat Corina Martin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*